Buitenlandse kampen

Doof & Jong Vlaanderen is aangesloten bij de European Union of the Deaf Youth (EUDY), de Europese federatie van jeugdorganisaties voor dove kinderen en jongeren, en de World Federation of the Deaf Youth Section (WFDYS), de wereldfederatie van jeugdorganisaties voor dove kinderen en jongeren.

De belangrijkste doelen van deze federaties is het opkomen voor en beschermen van de rechten en kansen van dove jongeren in de wereld en Europa, en de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Elke federatie organiseert op regelmatige basis in de zomer verschillende internationale of Europese kampen. WFDYS organiseert WFDYS Kinderkampen voor de leeftijd van 9 tot 12 jaar, WFDYS Junior Jeugdkampen voor de leeftijd van 13 tot 17 jaar en WFDYS Jeugdkampen voor de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Al deze kampen worden om de vier jaar georganiseerd. De doelstellingen van de kampen zijn het bieden van leiderschapstraining voor dove jongeren, ondersteuning van jeugdorganisaties en belangenbehartiging, netwerken en culturele uitwisseling. Het draait allemaal om leiderschap, voorlichting over mensenrechten om gelijkheid na te streven, en het vieren van de taalkundige en culturele identiteit. Ook EUDY organiseert op regelmatige basis Europese kampen voor dezelfde leeftijdscategoriën. 

Doof & Jong vindt het belangrijk om kinderen en jongeren te stimuleren om deel te nemen aan deze kampen. De kampen zijn een enorme verrijking, de kinderen en jongeren maken er kennis met andere culturen, ontmoeten er kinderen en jongeren uit de hele wereld of Europa, leren bij over hun identiteit als dove jongere en kunnen heel wat ervaringen uitwisselen. Voor de kampen voor kinderen wordt er telkens een volwassen begeleider voorzien, die de groep Belgische kinderen begeleid op hun vlucht en tijdens het kamp. Hieronder vind je meer informatie over de komende kampen. Heb je vragen? Contacteer ons gerust via het contactformulier op onze website of via mail naar info@doofjong.be

Bekijk hieronder in deze video de getuigenissen van 2 Belgische deelnemers over hun deelname aan een WFDYS kamp ---> 

 

EUDY Junior Camp 2022 in Estland

Datum: tussen 14 en 20 augustus 2022

Leeftijd: 13 tot 17 jaar.

Ben jij er klaar voor? Wil je graag mee?
Er is een maximumaantal vastgelegd, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar marie.peeva@doofjong.be met een motivatievideo of -brief in het Nederlands (tot 300 woorden). Wees creatief en leg ons uit waarom jij graag mee op kamp wil.
Meer praktische informatie volgt binnenkort. Volg het nieuws op onze website en onze social media.

De uiterste inschrijfdatum is 15 mei 2022.

 

 

EUDY Children Camp 2022 in Zwitserland

Datum: tussen 25 juli en 2 augustus 2022.
Leeftijd: 9 tot 12 jaar.
Ben jij er klaar voor? Wil je graag mee?

Er is een maximumaantal vastgelegd, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar marie.peeva@doofjong.be met een motivatievideo of -brief in het Nederlands (tot 300 woorden). Wees creatief en leg ons uit waarom jij graag mee op kamp wil.
Meer praktische informatie volgt binnenkort.

Volg het nieuws op onze website en onze social media.

De uiterste inschrijfdatum is 15 mei 2022.

 

 

 

WFDYS kinderkamp in Uruguay

 

 

Het WFDYS organiseert het 5e WFDYS kinderkamp van 1 tot 7 oktober 2022 in Florida, Uruguay. 

Het WFDYS-kinderkamp is een vierjaarlijks evenement dat gezamenlijk wordt georganiseerd door het gastland Youth Ordinary Members en wordt gesteund door WFDYS. ​Leeftijd: 9 tot 12 jaar. Dit is een unieke kans voor deze kinderen om hun horizon te verbreden. Met een deelname aan het kamp, krijgen ze veel voordelen. De geselecteerde kinderen zullen begeleid worden door onze twee Youth Ordinary Members in België: Doof & Jong Vlaanderen en FFSB-Jeunes.

Meer informatie over het komende kinderkamp is beschikbaar op de website https://childrencamp.wfdys.org/

*In deze period (van 1 tot  Oktober 2022 is een schoolplicht), aanbevelen wij  u aan om een email te sturen naar onze personeel en te vragen om een brief me uitgebreide uitleg over het WFDYS Kamp naar de school van uw kind en de school zal beslissen of het de moeite waard is om te gaan of niet. 

Als u vragen heeft over deze brief of andere zaken, neem dan gerust contact op met mij als Doof & Jong Vlaanderen personeel,
per e-mail: marie.peeva@doofjong.be of via info@doofjong.be 
 

 

 

 

Andere geplande kampen:

 

WFDYS Youth Camp 2023 in Jeju, Zuid Korea
thema: “Innovate the value & Contribute for the future of the youth deaf” 

Meer informatie over locatie, programma klik hier.