Studeren

Live my life op school: getuigenissen van studenten

 

 

School in coronatijden. Wat betekent dat voor dove en slechthorende kinderen en jongeren?

Wij hebben enkele getuigenissen van studenten verzameld en deze gebundeld in de reeks "Live my life - Op school".

We zullen hier regelmatig een getuigenis publiceren waarin de studenten meer vertellen over welke problemen zij ervaren op school, en hoe zij hiermee omgaan. We hopen jullie hiermee een hart onder de riem te steken en jullie wat tips mee te geven. Weet dat je er niet alleen voor staat! 

Heb je vragen ? Of heb jij ook iets te zeggen? Wil jij ook getuigen? Laat het ons zeker weten.

Stuur een mail naar info@doofjong.be!

 

Bekijk HIER alle getuigenissen!

 

 

 

WFD roept nationale overheden op om te zorgen voor toegankelijker onderwijs voor dove en slechthorende studenten

 

 

De World Federation of the Deaf heeft haar standpunt bekend gemaakt rond het recht op educatie voor dove leerlingen en studenten tijdens en na de COVID-19 pandemie.

De COVID-19 pandemie en haar gevolgen op educatie hebben een grote impact gehad op dove leerlingen en studenten. Over de hele wereld missen dove kinderen en jongeren toegang tot een kwalitatief en tweetalig onderwijs in de nationale gebarentalen. Daarnaast worden ouders van dove kinderen niet ondersteund in het leren van gebarentaal.

 

WFD roept alle regeringen op om ervoor te zorgen dat dove kinderen en jongeren toegang krijgen tot informatie en educatie in de nationale gebarentalen tijdens en na de pandemie. Hierin zit inbegrepen:

  • Toegang tot onderwijs door gebarentalige leerkrachten en voorziening van visueel lesmateriaal. 
  • Ouders van dove kinderen moeten ook alle ondersteuning krijgen om gebarentaal te leren, inclusief het leren op afstand waar mogelijk, dit om de communicatie binnen het gezin en de taalontwikkeling van de kinderen te ondersteunen.

 

Lees meer: http://wfdeaf.org/.../position-statement-educational.../