Welkom!

Vergroot je netwerk en neem deel aan een franstalig jongerenkamp!

 

Van 18 tot 20 juni organiseert de Brusselse jeugdwerkorganisatie voor doven, CREE, een jongerenkamp voor dove jongeren van 18 tot 30 jaar.

Doof & Jong stuurt ook enkele Vlaamse jongeren mee op kamp als een soort van uitwisselingsproject. De ideale kans om ook eens wat dove jongeren van over de taalgrens te leren kennen :) Heb je interesse of vragen? Stuur een mail naar sandy.vanlanduyt@doofjong.be!

Bekijk hier de affiche van het kamp.

 

 

WFDYS Junior Camp in India uitgesteld naar 2022

 

Spijtig genoeg hebben we gisteren avond vernomen dat het 7de WFDYS Junior Camp moest worden uitgesteld naar 2022 omwille van de Covid-19 situatie. De nieuwe datum is nog niet bevestigd maar wij zullen jullie op de hoogte houden van zodra wij meer informatie hebben.

Hieronder kunnen jullie de video met de aankondiging in International Sign bekijken.

 

 

WFD roept nationale overheden op om te zorgen voor toegankelijker onderwijs voor dove en slechthorende studenten

 

De World Federation of the Deaf heeft haar standpunt bekend gemaakt rond het recht op educatie voor dove leerlingen en studenten tijdens en na de COVID-19 pandemie.

De COVID-19 pandemie en haar gevolgen op educatie hebben een grote impact gehad op dove leerlingen en studenten. Over de hele wereld missen dove kinderen en jongeren toegang tot een kwalitatief en tweetalig onderwijs in de nationale gebarentalen. Daarnaast worden ouders van dove kinderen niet ondersteund in het leren van gebarentaal.

 

WFD roept alle regeringen op om ervoor te zorgen dat dove kinderen en jongeren toegang krijgen tot informatie en educatie in de nationale gebarentalen tijdens en na de pandemie. Hierin zit inbegrepen:

  • Toegang tot onderwijs door gebarentalige leerkrachten en voorziening van visueel lesmateriaal. 
  • Ouders van dove kinderen moeten ook alle ondersteuning krijgen om gebarentaal te leren, inclusief het leren op afstand waar mogelijk, dit om de communicatie binnen het gezin en de taalontwikkeling van de kinderen te ondersteunen.

 

Lees meer: http://wfdeaf.org/.../position-statement-educational.../