WFDYS Junior Camp 2021

 

De Youth Association of the Deaf (India) - YADI, is de trotse gastheer van het 7e WFDYS Junior Camp in India. Het kamp wordt gehouden in het Shangri-la Jungle Resort in Karnataka, India, van 15 tot 21 november 2021 en staat open voor jonge dove tieners van 13 tot en met 17 jaar.

België kan 4 dove deelnemers sturen: 2 Vlaamse en 2 Waalse jongeren.

Wij zoeken dus 2 Vlaamse dove tieners van 13-17 jaar die graag willen deelnemen aan het kamp. Het kamp zorgt steeds voor een onvergetelijke ervaring, en leert de tieners heel veel over de verschillende wereldculturen, dovenidentiteit en gebarentalen. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over het kamp en de getuigenissen van Liesl en Rémy, die deel uitmaakten van de Belgische delegatie dat in 2017 deelnam aan het WFDYS Camp in Australië!

 

Kostprijs

De inschrijvingsprijs voor het kamp bedraagt 365 euro.

Inbegrepen: deelname aan het kamp, maaltijden, overnachtingen.

Niet inbegrepen: de kosten voor het transport (o.a. de vluchten) en het visum.

Doof & Jong zal zich engageren om sponsoring te zoeken voor onze deelnemers om de transportkosten en de visumkosten zo laag mogelijk te houden, maar kan hierrond vooraf geen beloftes maken. Het is dus best dat je er rekening mee houdt dat deze kosten er ook nog bijkomen. 

 

Extra informatie

De jongeren worden tijdens hun reis begeleid door een meerderjarige (+21) dove vrijwilliger. Op het kamp zijn ervaren animatoren aanwezig. De voertaal op het kamp is International Sign (IS). Gebarentalige jongeren pikken deze taal heel snel op, en hoeven vooraf dus geen kennis van IS te hebben.

Meer informatie over de kamplocatie en nieuws van de organisatoren vind je hier: https://juniorcamp.wfdys.org/

 

Stel je nu kandidaat!

Inschrijven kan via mail naar info@doofjong.be voor 18 april 2021. Bezorg ons jouw gegevens (naam, geboortejaar) en een motivatievideo! Vertel ons hierin wat meer over jezelf, waarom jij graag wil deelnemen en waarom wij jou moeten kiezen.

 

Ook begeleiders gezocht!

 

Ben jij minstens 21 jaar oud? We zijn op zoek naar gemotiveerde begeleiders tussen 21 en 30 jaar oud. Onze voorkeur gaat uit naar jongeren onder de 30 jaar, maar personen tot 35 jaar kunnen zich ook kandidaat stellen.

Als begeleider zal je 2 tot 4 Belgische jongeren begeleiden bij hun reis naar India. Op het kamp zijn ook bijeenkomsten en activiteiten voor 'leaders' voorzien, en krijg je alle informatie die je nodig hebt.

Ben je sociaal aangelegd en leg je makkelijk contact met personen uit een ander land, in een vreemde taal? Kan je goed omgaan met tieners? Ben je vrij tussen 14 en 21 november?

Stel je dan kandidaat door een mail te sturen naar info@doofjong.be. Bezorg ons je gegevens en vertel in een motivatievideo wat meer over jezelf en waarom wij jou moeten kiezen als begeleider. We wensen je alvast heel veel succes!