Kinderkamp

Doof & Jong organiseert jaarlijks in juli een kinderkamp voor dove en slechthorende kinderen, CODA's (Children of Deaf Adults) en hun broers en zussen! Het doel van ons kamp is om ontmoetingen te bevorderen tussen dove en slechthorende kinderen (met of zonder CI). Veel van deze kinderen zijn geïntegreerd in het horend onderwijs en komen daardoor nog zelden in contact met andere dove of slechthorende leeftijdsgenoten. Op ons kamp krijgen zij de kans leeftijdsgenoten te leren kennen, Vlaamse Gebarentaal te gebruiken en te proeven van de dovencultuur. Tijdens ons kamp kunnen ze heerlijk zichzelf zijn, zonder voortdurend tegen communicatiebarrières aan te botsen.

Kinderen die weinig of geen Vlaamse Gebarentaal kennen zijn bij ons eveneens welkom! Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat alle spelletjes op een duidelijke en visuele manier worden uitgelegd, en zorgen er steeds voor dat elk kind alles heeft begrepen. Spelenderwijs leren de kinderen steeds vlotter Vlaamse Gebarentaal gebruiken, en leren zij elkaar op een toffe en speelse manier kennen. Ook de aanwezigheid van CODA's op het kamp zorgt voor een leuke ervaringsuitwisseling: omdat deze kinderen thuis opgroeien tussen dove ouders, kunnen zij vaak hun kennis over dovencultuur delen met andere kinderen. En vice versa leren CODA's ook hun eigen dove ouders beter begrijpen door om te gaan met dove en slechthorende kinderen. 

Het samenbrengen van deze diverse groep van kinderen zorgt voor een boeiende uitwisseling van ervaringen. Op deze manier bereiken we ook het hoofddoel van ons kamp, namelijk dat de kinderen gewoon samen een leuke tijd beleven!

 

Kinderkamp 2020

Het kinderkamp dit jaar gaat door van 8 tot 12 juli 2020. Het kamp is voor kinderen vn 6 t.e.m. 15 jaar (geboortejaar 2005 t.e.m. 2014). 

UPDATE 25/05/2020: Het kinderkamp is volzet. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Niet getreurd, in 2021 organiseren we opnieuw een kamp!

UPDATE 23/05/2020: Informatie kampen Doof & Jong na persbericht 22/05/2020

GOED NIEUWS!

Vorige week vrijdag is beslist dat kampen mogen doorgaan vanaf 1 juli. Het kinderkamp gaat dus zeker door!
Voor het jongerenkamp (26-28 juni) zullen we een uitzondering vragen en indien dit niet kan, gaan op zoek naar een andere oplossing.
Verdere info kan je opvolgen via de website en/of facebook.

Voor ondertiteling: klik op 'CC' (rechtsonder).

 

UPDATE april 2020: Informatie over kinderkamp en jongerenkamp met betrekking tot coronacrisis

De beide kampen van Doof & Jong (jongerenkamp en kinderkamp) gaan voorlopig door. We gaan verder met de voorbereiding en volgen de maatregelen van de overheid nauwkeurig op. Indien er iets verandert, zullen wij die informatie ook verspreiden via de website en facebook. We hopen dat de kampen zullen kunnen blijven doorgaan!

Voor ondertiteling: klik onderaan op 'CC' en kies 'Nederlands (België)'.

 

 

Meer informatie over het kamp van 2020 in onderstaande video:

 

 

Kinderkamp 2019

Het kinderkamp 2019 ging door van 10-14 juli, voor kinderen van 6 tot 15 jaar (geboortejaren 2004 t.e.m. 2013). Bekijk hieronder de videoverslagen van elke dag.  

   

 

 

 

Kinderkamp 2018

Het kinderkamp van 2018 ging door in Ieper van donderdag 5 juli tot zondag 8 juli 2018 en duurde 4 dagen.
Bekijk hier de foto's!

 

Nieuwsgierig? 

Benieuwd naar wat we op het kinderkamp allemaal doen? Doof Vlaanderen kwam langs op het kinderkamp in 2018 en maakte dit leuk videoverslag:

 

 

Bekijk hieronder ook een video over het allereerste kinderkamp van 2016: