Kinderkamp

Doof & Jong organiseert jaarlijks in juli een kinderkamp voor dove en slechthorende kinderen, CODA's (Children of Deaf Adults) en hun broers en zussen! Het doel van ons kamp is om ontmoetingen te bevorderen tussen dove en slechthorende kinderen (met of zonder CI). Veel van deze kinderen zijn geïntegreerd in het horend onderwijs en komen daardoor nog zelden in contact met andere dove of slechthorende leeftijdsgenoten. Op ons kamp krijgen zij de kans leeftijdsgenoten te leren kennen, Vlaamse Gebarentaal te gebruiken en te proeven van de dovencultuur. Tijdens ons kamp kunnen ze heerlijk zichzelf zijn, zonder voortdurend tegen communicatiebarrières aan te botsen.

Kinderen die weinig of geen Vlaamse Gebarentaal kennen zijn bij ons eveneens welkom! Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat alle spelletjes op een duidelijke en visuele manier worden uitgelegd, en zorgen er steeds voor dat elk kind alles heeft begrepen. Spelenderwijs leren de kinderen steeds vlotter Vlaamse Gebarentaal gebruiken, en leren zij elkaar op een toffe en speelse manier kennen. Ook de aanwezigheid van CODA's op het kamp zorgt voor een leuke ervaringsuitwisseling: omdat deze kinderen thuis opgroeien tussen dove ouders, kunnen zij vaak hun kennis over dovencultuur delen met andere kinderen. En vice versa leren CODA's ook hun eigen dove ouders beter begrijpen door om te gaan met dove en slechthorende kinderen. 

Het samenbrengen van deze diverse groep van kinderen zorgt voor een boeiende uitwisseling van ervaringen. Op deze manier bereiken we ook het hoofddoel van ons kamp, namelijk dat de kinderen gewoon samen een leuke tijd beleven!

 

Kinderkamp 2023

Het kinderkamp gaat dit jaar door van 10 tot en met 15 juli 2023 en duurt 6 dagen. Het kamp is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar (geboortedatums tussen 2008 en 2017). We verwelkomen dove en slechthorende kinderen, CODA's (kinderen van dove ouders) en broers/zussen van dove kinderen. 
 

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

U vindt alle informatie op bovenstaande affiche. Indien u vragen heeft, contacteer ons gerust via het contactformulier op de website of stuur een mail naar kinderkamp@doofjong.be.

 

Sociaal tarief

Ook dit jaar is er opnieuw mogelijkheid tot sociaal tarief of een afbetalingsplan op maat. We vinden het belangrijk dat alle kinderen meekunnen op kamp, daarom bieden we een sociaal tarief van €100,00 aan voor ouders die de prijs niet of nauwelijks kunnen betalen. Voorwaarden sociaal tarief:

 • U hebt een laag inkomen op basis van de armoededrempel (opent in nieuw venster)
 • U bent in schuldbemiddeling

Ouders kunnen ons ook vertrouwelijk contacteren voor een afbetalingsformule op het emailadres van de verantwoordelijke, tess.desmidt@doofjong.be.

 

Vervoer

We voorzien transport naar het kamp in Nederland vanuit Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen. Wanneer u bent ingeschreven, kunt u later nog doorgeven of u hier gebruik van wenst te maken.

 

Inschrijven

Klik hier om naar de inschrijvingspagina te gaan: INSCHRIJVEN

De inschrijvingen zijn nu geopend voor alle doelgroepen. Dit jaar zijn er 2 aparte inschrijvingsformulieren! Er zullen hier op deze pagina 2 links verschijnen: een link naar het inschrijvingsformulier voor dove/slechthorende kinderen, en een link naar het inschrijvingsformulier voor CODA's en horende broers/zussen van dove kinderen. U kan in 1 inschrijvingsformulier max. 3 kinderen tegelijk inschrijven. Let op: indien u 1 doof/SH kind wil inschrijven en 1 CODA, moet u ze elk apart via het juiste inschrijvingsformulier inschrijven.

Het inschrijvingsformulier is vereenvoudigd in vergelijking met de vorige jaren. Deze informatie moet u invullen:

 • Uw e-mailadres
 • Naam & voornaam kind 1
 • Geboortedatum kind 1
 • Hoe is de kennis van VGT van uw kind (1)?
  • Gebarentalig
  • Geen kennis van VGT
  • Beperkte/Basiskennis VGT
 • Heeft uw kind (1) een van deze bijkomende beperkingen: autisme, gedragsproblemen, ADHD, fysieke beperking?
  • Ja (U kan dit later verduidelijken op de medische fiche)
  • Nee

Wenst u nog kinderen in te schrijven? Ja/Neen

→ zelfde vragen als hierboven voor kind 2 en 3.

Volzet? Schrijf dan snel in op de wachtlijst! Vorig jaar hebben we bijna alle kinderen op de wachtlijst nog een plaats kunnen geven, dus dit is zeker nuttig! De link van de wachtlijst zal hier ook verschijnen vanaf 21 december om 19:00.

 

Maak kennis met onze nieuwe hoofdbegeleiders!

Sylvie, Emily en Charlotte vervoegen het team van Lennert en Lisse! Ze zijn alvast enthousiast om te starten met de voorbereidingen voor het kamp in 2023!

 

 

Inschrijvingsbeleid kinderkamp Doof & Jong: informatie

 

Door het groeiend aantal inschrijvingen voor ons kinderkamp werden we genoodzaakt om sinds 2020 een inschrijvingsbeleid toe te passen. We willen graag open communiceren over ons beleid en waarom we hiervoor kiezen. 

Er worden meer plaatsen voorzien voor dove kinderen. We kiezen hiervoor omdat het kinderkamp van Doof & Jong het enige aanbod in Vlaanderen met VGT is voor dove kinderen waar ze spontaan kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. Er worden alvast ook enkele plaatsen beschikbaar gesteld voor CODA's en broers/zussen. Zij kunnen inschrijven via een apart inschrijvingsformulier. Wanneer het aantal inschrijvingen voor deze doelgroep volzet is, kunnen ouders hun kinderen inschrijven op de wachtlijst. Indien er op de deadline nog plaatsen voor dove kinderen niet ingenomen zijn, worden deze plaatsen aangeboden aan de kinderen (CODA's en broers/zussen) op de wachtlijst.

Wij hopen op jullie begrip te kunnen rekenen.

 

 

Vorige edities - Archiefbeelden

 

Benieuwd wat wij zoal doen op ons kamp? Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities!

2021 - Veurne (West-Vlaanderen) - Bekijk hier enkele foto's: Foto's Kinderkamp 2021 en video's: dag 1 en dag 2

2020 - Pelt (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2020

2019 - Borgloon (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2019

2018 - Ieper (West-Vlaanderen) - Bekijk hier de foto's. Er werd ook een videoverslag gemaakt door Doof Vlaanderen

2017 - Herentals (Limburg)

2016 - Loppem (West-Vlaanderen): eerste editie!