Kinderkamp

Doof & Jong organiseert jaarlijks in juli een kinderkamp voor dove en slechthorende kinderen, CODA's (Children of Deaf Adults) en hun broers en zussen! Het doel van ons kamp is om ontmoetingen te bevorderen tussen dove en slechthorende kinderen (met of zonder CI). Veel van deze kinderen zijn geïntegreerd in het horend onderwijs en komen daardoor nog zelden in contact met andere dove of slechthorende leeftijdsgenoten. Op ons kamp krijgen zij de kans leeftijdsgenoten te leren kennen, Vlaamse Gebarentaal te gebruiken en te proeven van de dovencultuur. Tijdens ons kamp kunnen ze heerlijk zichzelf zijn, zonder voortdurend tegen communicatiebarrières aan te botsen.

Kinderen die weinig of geen Vlaamse Gebarentaal kennen zijn bij ons eveneens welkom! Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat alle spelletjes op een duidelijke en visuele manier worden uitgelegd, en zorgen er steeds voor dat elk kind alles heeft begrepen. Spelenderwijs leren de kinderen steeds vlotter Vlaamse Gebarentaal gebruiken, en leren zij elkaar op een toffe en speelse manier kennen. Ook de aanwezigheid van CODA's op het kamp zorgt voor een leuke ervaringsuitwisseling: omdat deze kinderen thuis opgroeien tussen dove ouders, kunnen zij vaak hun kennis over dovencultuur delen met andere kinderen. En vice versa leren CODA's ook hun eigen dove ouders beter begrijpen door om te gaan met dove en slechthorende kinderen. 

Het samenbrengen van deze diverse groep van kinderen zorgt voor een boeiende uitwisseling van ervaringen. Op deze manier bereiken we ook het hoofddoel van ons kamp, namelijk dat de kinderen gewoon samen een leuke tijd beleven!

 

Kinderkamp 2021: inschrijvingen geopend!

 

De inschrijvingen van kinderkamp 2021 zijn geopend!

Het kamp gaat door van woensdag 7/7/2021 tot en met zondag 11/7/2021, voor kinderen van 6 t.e.m. 15 jaar (geboortejaar 2006 t.e.m. 2015). 

 

 

Inschrijven: klik hier

Twijfel je nog om je (kind) in te schrijven? Vragen? Bezorgdheden? Klik hier  of   in VGT

Nieuw! Mogelijkheid tot sociaal tarief, afbetalingsplan of steun tarief (vrij te kiezen bedrag bovenop inschrijvingsgeld).  Informatie over nieuwe tarieven vind je op het inschrijvingsformulier  of   in VGT

Prijs? Geen lid: €150, lid: €150, sociaal tarief €60, steuntarief.

Deadline voor inschrijvingen: 23 mei 2021 om 23u59.

Vragen? Mail naar kinderkamp@doofjong.be of info@doofjong.be.

Voor vertrouwelijke (persoonlijke) informatie en vragen kan je terecht bij verantwoordelijk personeelslid Fien via fien.strybol@doofjong.be.

 

 

Inschrijvingsbeleid kinderkamp Doof & Jong: informatie

 

Door het groot aantal inschrijvingen voor ons kinderkamp zijn we genoodzaakt om een inschrijvingsbeleid toe te passen. We willen graag open communiceren over ons beleid en waarom we hiervoor kiezen. 

Korte samenvatting: dove kinderen krijgen voorrang tot en met 18 april. We kiezen hiervoor omdat het kinderkamp van Doof & Jong het enige aanbod in Vlaanderen met VGT is voor dove kinderen waar ze spontaan kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. Na deze datum vervalt hun voorrang en worden de nog beschikbare plaatsen opgevuld door respectievelijk horende broers en zussen en CODA's. 

Kinderen die niet meekunnen, komen op de wachtlijst. Als mensen annuleren, kunnen de kinderen van de wachtlijst in hun plaats mee.

Wij hopen op jullie begrip te kunnen rekenen.

 

Vorige edities - Archiefbeelden

 

Benieuwd wat wij zoal doen op ons kamp? Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities!

2020 - Pelt (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2020

2019 - Borgloon (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2019

2018 - Ieper (West-Vlaanderen) - Bekijk hier de foto's. Er werd ook een videoverslag gemaakt door Doof Vlaanderen

2017 - Herentals (Limburg)

2016 - Loppem (West-Vlaanderen): eerste editie!