Kinderkamp

Doof & Jong organiseert jaarlijks in juli een kinderkamp voor dove en slechthorende kinderen, CODA's (Children of Deaf Adults) en hun broers en zussen! Het doel van ons kamp is om ontmoetingen te bevorderen tussen dove en slechthorende kinderen (met of zonder CI). Veel van deze kinderen zijn geïntegreerd in het horend onderwijs en komen daardoor nog zelden in contact met andere dove of slechthorende leeftijdsgenoten. Op ons kamp krijgen zij de kans leeftijdsgenoten te leren kennen, Vlaamse Gebarentaal te gebruiken en te proeven van de dovencultuur. Tijdens ons kamp kunnen ze heerlijk zichzelf zijn, zonder voortdurend tegen communicatiebarrières aan te botsen.

Kinderen die weinig of geen Vlaamse Gebarentaal kennen zijn bij ons eveneens welkom! Onze ervaren begeleiders zorgen ervoor dat alle spelletjes op een duidelijke en visuele manier worden uitgelegd, en zorgen er steeds voor dat elk kind alles heeft begrepen. Spelenderwijs leren de kinderen steeds vlotter Vlaamse Gebarentaal gebruiken, en leren zij elkaar op een toffe en speelse manier kennen. Ook de aanwezigheid van CODA's op het kamp zorgt voor een leuke ervaringsuitwisseling: omdat deze kinderen thuis opgroeien tussen dove ouders, kunnen zij vaak hun kennis over dovencultuur delen met andere kinderen. En vice versa leren CODA's ook hun eigen dove ouders beter begrijpen door om te gaan met dove en slechthorende kinderen. 

Het samenbrengen van deze diverse groep van kinderen zorgt voor een boeiende uitwisseling van ervaringen. Op deze manier bereiken we ook het hoofddoel van ons kamp, namelijk dat de kinderen gewoon samen een leuke tijd beleven!

 

Kinderkamp 2022

 

Het kinderkamp gaat dit jaar door van 4 tot en met 10 juli 2022. Het kamp is voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. Voor het eerst zal het kamp 7 dagen duren in plaats van 5 dagen. Enkel de allerkleinste kinderen van 6-8 jaar sluiten aan vanaf 6 juli en blijven 5 dagen tot en met 10 juli. Het thema van het kamp is momenteel nog TOP SECRET! 

 

Prijs

6-8 jaar (6 - 10 juli): Leden € 120 - Niet-leden € 150

+8 jaar (4 - 10 juli): Leden € 180 - Niet-leden € 210

Inbegrepen in de prijs: 4 of 6 overnachtingen, maaltijden, uitstap, T-shirt en transport

 

Sociaal tarief

Ook dit jaar bieden we de mogelijkheid aan kansarme gezinnen om te kiezen voor een sociaal tarief of een afbetalingsplan. Ouders kunnen dit bij de inschrijving aanduiden op het inschrijvingsformulier.

Sociaal tarief: kinderen + 8 jaar: € 90 ; kinderen 6-8 jaar: € 60

 

Inschrijven

 

De inschrijvingen voor het kinderkamp 2022 zijn geopend! Tot en met 2 januari kunnen enkel dove en slechthorende kinderen inschrijven. Vanaf 3 januari zijn de inschrijvingen open voor iedereen.

Schrijf uw kind hier in

Het kamp is ondertussen helaas volzet. We zijn de mogelijkheden aan het bekijken om het aantal plaatsen uit te breiden. Schrijf dus zeker hier in op de wachtlijst. 

 

Vanaf maandag 3 januari om 12:00 worden de inschrijvingen geopend voor iedereen, dus ook voor horende, gebarentalige kinderen van dove ouders (CODA) en broers en zussen van deelnemende dove of slechthorende kinderen.

Meer informatie over dit voorrangsbeleid vindt u onderaan in het inschrijvingsbeleid. 

 

Iedereen is welkom! Kennis van Vlaamse Gebarentaal is niet vereist.

Indien er ouders twijfels hebben om hun kind te laten deelnemen aan het kamp, kunnen zij hun gegevens achterlaten in dit formulier. Onze vertrouwenspersoon zal dan verder contact opnemen. 

 

Bekijk ook onderstaande video waarin onze hoofdbegeleiders Lisse en Lennert wat meer uitleg geven:

 

 

Kinderkamp 2021

 

Het kinderkamp ging door van woensdag 7/7/2021 tot en met zondag 11/7/2021, voor kinderen van 6 t.e.m. 15 jaar (geboortejaar 2006 t.e.m. 2015). Bekijk onderaan deze pagina onder 'archiefbeelden' enkele sfeerbeelden! 

 

 

Inschrijvingsbeleid kinderkamp Doof & Jong: informatie

 

Door het groeiend aantal inschrijvingen voor ons kinderkamp werden we genoodzaakt om sinds 2020 een inschrijvingsbeleid toe te passen. We willen graag open communiceren over ons beleid en waarom we hiervoor kiezen. 

Korte samenvatting: dove kinderen krijgen voorrang bij het inschrijven tot een vooraf bepaalde datum. We kiezen hiervoor omdat het kinderkamp van Doof & Jong het enige aanbod in Vlaanderen met VGT is voor dove kinderen waar ze spontaan kunnen spelen en zichzelf kunnen zijn. Na deze datum vervalt hun voorrang en worden de nog beschikbare plaatsen opgevuld door respectievelijk horende broers en zussen en CODA's. 

Kinderen die niet meekunnen, komen op de wachtlijst. Als mensen annuleren, kunnen de kinderen van de wachtlijst in hun plaats mee.

Wij hopen op jullie begrip te kunnen rekenen.

 

 

Vorige edities - Archiefbeelden

 

Benieuwd wat wij zoal doen op ons kamp? Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities!

2021 - Veurne (West-Vlaanderen) - Bekijk hier enkele foto's: Foto's Kinderkamp 2021 en video's: dag 1 en dag 2

2020 - Pelt (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2020

2019 - Borgloon (Limburg) - Bekijk hier de videoverslagen per dag: Videoverslag Kinderkamp 2019

2018 - Ieper (West-Vlaanderen) - Bekijk hier de foto's. Er werd ook een videoverslag gemaakt door Doof Vlaanderen

2017 - Herentals (Limburg)

2016 - Loppem (West-Vlaanderen): eerste editie!