Nieuws

Doof & Jong wordt 35 jaar oud!


Interview over de ervaringen van het antiracisme seminar

Vorig jaar hebben we een antiracisme-seminar georganiseerd en Savedbythesign uitgenodigd als sprekers. Op hun platform op Instagram zetten ze zich in voor antiracisme en moedigen ze mensen aan om aan hun mentale gezondheid te werken. We hebben vorig jaar een seminar met hen georganiseerd. Hier vind je meer informatie over het seminar. We hebben een interview gehouden met onze dove jongeren gemeenschap over onze ervaringen met het seminar en hoe het ons heeft beïnvloed.

Veel plezier met het kijken van het interview!

 

Snoepverkoop voor TONEELKAMP 2024!

Yes, wij zijn geselecteerd voor JEZ!2023, het nieuwe jongerencollectief van VTM, Qmusic, HLN en Belfius. 

Doof & Jong Vlaanderen vzw is door JEZ geselecteerd als één van de goededoelen-acties. We willen graag geld inzamelen voor een toneelkamp voor dove en slechthorende jongeren. Tijdens dit kamp (2024) gaan de jongeren op zoek naar de acteur in zichzelf en leren ze hoe ze een verhaal in Vlaamse Gebarentaal tot leven kunnen brengen. De jongeren leren er diverse theatertechnieken aan en knutselen een decor in elkaar. Op het einde van het kamp volgt een toonmoment voor de ouders met een voorstelling in Vlaamse gebarentaal. Met dit project willen we dove jongeren de kans geven om op de planken te staan en via de theatervoorstelling de pracht van gebarentaal te tonen aan de buitenwereld.

Wil jij ons steunen? Dit kan door snoepzakjes te kopen. 1 snoepzakje kost 5 euro. Gelieve het totaalbedrag te storten op onderstaand rekeningnummer: 
BE85 9730 3591 6306

Bestel je hier snoepzakjes! 

Geen interesse in snoep, maar wil je toch ons project steunen? Klik dan op de link hieronder. Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het toneelproject.

https://actie.jezofficial.be/nl-NL/project/toneelkamp-voor-dove-en-slechthorende-jongeren