Animatorcursus

Animator worden: iets voor jou?

 

 

In 2023 organiseren we opnieuw onze animatorcursus in VGT, dat erkend is door de Vlaamse Overheid. Na het afronden van deze cursus, ontvangen de deelnemers een officieel erkend attest 'Animator in het jeugdwerk'!

 

De cursus start in oktober!

 

Voor wie ?

Je kan de basiscursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt.

 
Animatorattest

De cursus bestaat uit 50 uur vorming. Als cursus krijg je deze vorming tijdens 3 leuke weekends, vol actieve oefeningen en samenwerkingsopdrachten met je medecursisten. Gedurende deze weekends leer je in groep alles wat je nodig hebt om animator te zijn.
Als je naast je cursus 50 uur stage loopt als animator en je nadien je stageboekje opstuurt voor evaluatie, dan ontvang je na een positieve evaluatie jouw attest ‘Animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door de Vlaamse overheid!

 

Cursusinhoud

  • Je verblijft in volpension met je medecursisten op een leuke locatie
  • Je leert je inleven in de denkwijze en leefwereld van kinderen
  • Je leert rekening te houden met de vaardigheden van verschillende leeftijdsgroepen
  • We bezorgen je tips en tricks om spelletjes en grote spelen te maken, uit te leggen en voor te bereiden
  • We brengen je ook heel wat bij hoe omgaan met verdriet, pesterijen, bezorgde ouders, enzovoort.
  • Je krijgt de basics van EHBO vlot onder de knie

 

De cursus wordt gegeven door 2 dove instructeurs van Doof & Jong in Vlaamse Gebarentaal. Het is daarom aangewezen dat je gebarentaal kent. Ben je doof, maar ken je geen gebarentaal of ben je het nog aan het leren? Dan kunnen wij zorgen voor een tolk tijdens de lessen. Laat het ons gewoon even weten.

 

Waarom een animatorcursus volgen?

Op een animatorcursus leer je spelletjes bedenken, samenwerken in team, ruzies oplossen en krijg je de tools aangereikt om als animator kinderen een leuk en avontuurlijk kamp of activiteit te bezorgen. Je groeit, je gaat uitdagingen aan, je doet nieuwe ervaringen op en leert verantwoordelijkheid dragen.
Verder leer je de basics van EHBO en focus je je samen met ervaren instructeurs op het begeleiden en organiseren van activiteiten specifiek voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen.

 

Wanneer?

De theoriecursus wordt georganiseerd verspreid over 3 weekends, telkens van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Het is de bedoeling dat je als cursist aanwezig bent op alle drie de weekends. 

Dit zijn de 3 weekends: 

  • Vrijdag -  Zondag 13-15 oktober 2023 
  • Vrijdag - Zondag 10-12 november 2023
  • Vrijdag - zondag 8-10 december 2023 

 
Kostprijs?

 

220 euro

Je krijgt hiervoor: 3 weekends in volpension op een leuke locatie. Overnachtingen, drank, maaltijden en tussendoortjes zijn inbegrepen.

Belangrijk om te weten! Je kan het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van de gemeente waar je woont. Dit verschilt van gemeente tot gemeente. Sommige gemeentes betalen 100% terug, sommige 75% of een vast bedrag. Op de site van VDS  kan je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt: https://tinyurl.com/2p8afh6m 

Doof & Jong zal jou helpen om de aanvraagformulier in te vullen, zodat je zeker je geld terugkrijgt! Je moet dan enkel nog zelf het formulier bij je gemeente indienen. 

Daarnaast betalen de meeste mutualiteiten ook een deel van het cursusgeld terug op vertoon van een bewijs van deelname dat je na afloop van de cursus ontvangt.  
 
Locatie cursus?

 

Scoutshuis Antwerpen

Wilrijkstraat 45

2140 Antwerpen

 

Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer!

 

Schrijf je nu in!

 

 

DEADLINE INSCHRIJVINGEN: ZONDAG 10 SEPTEMBER 2023